webcoast-prosocyal-feffe-kaufmann

Att samla en stor grupp entusiaster med olika spetskompetenser, bakgrund, ålder men med gemensam passion för utveckling, samarbete och webben kan bara bli bra. Webcoast gör det, och de gör det riktigt bra. Både arrangörer, sponsorer och deltagare är alla där för ha det trevligt, nätverka och byta idéer. Vi dansar alla samma binära dans och oavsett stil med ett leende. Min första mening sammanfattar egentligen Webcoast som en hiss-pitch men sluta för den delen inte läsa inlägget för det kommer fler anledningar till varför du bör vara där.

Själv är jag en nykläckt webbnörd med en bakgrund långt ifrån dessa event. Jag har bara varit på ett fåtal olika så som SIME, Internetdagarna, SSWC, SSMX, och nu Webcoast. Det är något extra med just dessa unconferences. Det blir ett större kreativt momentum runt dessa. Diskussioner bjuds upp, tas emot och besvaras. Tankar bollas och idéer möts för genomföras. Bara dessa är anledningar nog för att fara.

Maria-gustafsson-välkomnar-alla-webcoast-prosocyal-feffe-kaufmann

Maria Gustafsson välkomnar alla till Webcoast

Eventet

Ute på Lindholmspiren 5 i Göteborg är platsen för magin. Bara att få träffa 4square-mayorn, Tomas Lindroth, för Lindholmpirens Conference Center är en betydande bedrift ur ren nördaspekt. Tomas som är från Högskolan Väst höll också den inledande sessionen jag gick på. Framtidens kompetens var ämnet. En klurig nöt att knäcka och diskussionen for och nystade in sig i universitetsgarnet och kom aldrig loss igen. En sak att reflektera över är att det bara var 6 år sen Iphone släpptes och ingen visste vad en app var. Bara en sådan sak.

Tomas-Lindroth-webcoast-prosocyal-feffe-kaufmann

Tomas Lindroth håller sessionen

Det fanns ett tydligt teknikspår att följa men även andra varianter med inriktning mot affärsnytta, etik, utveckling och viljan att förbättra världen. Många sessioner stångade sina horn mot varandra och tävlade om besökarnas tid eftersom de gick samtidigt. Det är just dessa personliga val som gör Webcoast, och även SSWC, till en väldigt individuell upplevelse i all den gemenskap som finns. Även detta är en anledning till varför dessa två sistnämnda event måste upplevas för att kunnas ges rättvisa. Också lillebror SSMX faller in i denna genre.

Morgonpigga-webcoast-prosocyal-feffe-kaufmann

Söndagsmorgon med pigga webcoastare

De kan liknas vid Indien på många sätt. Indien berör och lämnar spår, varken man vill eller inte. Antingen är det en frontalkrock och kulturchock eller så är det lika älskvärt och mysigt som mormors kram. Unconfereces i mina ögon saknar gråskalan och man märker att alla älskar att vara där de är. Till och med tidig morgon på busshållplatsen inne i Göteborgs stad mötte jag besökare med sin badges på utanpå jackan. Det är denna känsla som uteblir från många event. Hit kommer folk för de vill, inte för att ”slippa” en dag på jobbet. Och de som är här älskar sina jobb. Förstår ni den slutna cirkeln då.

the-might-grid-webcoast-feffe-kaufmann-prosocyal

The mighty grid för Webcoast

Det finns massor att skriva om de olika ämnena som togs upp. Också den goda maten och hur härligt smidigt allt flöt på. Att det är enormt prisvärt för tre dagars event inkluderat både mat, lokal, personal, glädje och kunskap måste basuneras ut. Dessa är bonusanledningar till att komma. Känslan jag vill förmedla och anledningen varför jag tror att folk kommer dit är just: MÄNNISKORNA. Utan dem är det inget event. Utan dem finns det ingen glädje eller kunskap att förmedla. Så tack än en gång Maria Gustafsson och Company för att ni skapar detta event och drar samman dessa människor. Var du inte där i år se då till och kom nästa. Om inget oväntat händer så lär vi synas där!

Feffe Kaufmann / @feffekaufmann

feffe-kaufmann-webcoast

Jag på Webcoast

Länkar till andra inlägg om Webcoast: